Pa nas je obiskal prvi sneg in tudi prazniki že pošteno trkajo na vrata. Decembrski čas je tukaj in to je čas, ko je družina še posebej povezana. V marsikaterem domu že nastajajo skupne kreacije, od peke božičnih piškotov, okraševanja, izdelovanja voščilnic, ipd … 

Tako sva tudi midve pretekli vikend namenili ustvarjanju in izpod rok najinih otrok so nastali čudoviti kokosovi snežaki.

Gre za okusno sladico, katere priprava mase vam ne bo vzela več kot 5 minut časa. Čas izdelovanja snežakov pa prepuščava vam. V prijetnem vzdušju čas kar beži 😉

Za maso potrebujete zgolj tri sestavine. Midve sva se odločili za nekoliko bolj zdravo obliko le teh. Namesto sladke smetane sva izbrali kokosovo mleko, namesto navadnega belega sladkorja pa kokosov sladkor. 

Sestavine

400 g kokosovega mleka

250 g kokosove moke

100 g kokosovega sladkorja

Priprava mase (čas: 5 min)

Maso si pripravimo en večer ali nekaj ur preden želimo ustvarjati z otroki. 

Kokosovo mleko segrejemo in v njega vmešamo kokosov sladkor, da se stopi. Mešanici dodamo kokosovo moko in dobro premešamo. Vse skupaj postavimo v hladilnik in pustimo čez noč oziroma nekaj ur, da se sestavine prepojijo in masa nekoliko otrdi.

Izdelovanja snežakov (čas: po želji)

Ko ste vi in vaši otroci pripravljeni se zabava prične. Skupaj iz mase oblikujte tri različne velikost kroglic, ki jih dodatno povaljate v kokosovi moki ter iz njih sestavite snežaka. Po želji mu dodajte klobuk, gumbke, nosek, oči oziroma vse kar spada k pravemu snežaku. Kako boste opremili svoje snežake prepuščava vaši in od vašega otroka kreativni domišljiji. Mi smo uporabili čokoladne mrvice za oči in gumbke, zobotrebce za roke, čokoladno ploščico za klobuk in bonbonček za nos. 

Namig: Snežake lahko postavljate na krožnik, ki ga kasneje dodatno posujete s kokosovo moko in tako ustvarite videz snežne podlage. 

Ko izdelovanje snežakov ni več zanimivo, lahko iz preostanka mase naredite kar navadne kokosove kroglice.

Preprosto!

Ne pozabite, ustvarjanje naj bo vam in vašemu otroku v veselje. Lotite se ga spočiti, z željo po ustvarjanju in zabavi. Naj bodo tudi vaši prazniki mirni ter čudoviti.