Verjetno večino staršev zanima, kaj je najboljše za njegovega otroka, a žal tukaj ni noben odgovor povsem pravilen, niti povsem napačen. Kar je v redu za enega otroka ni zagotovljeno, da bo tudi da za drugega.  Zato v današnjem članku ne bova »pametovali«, kaj je najboljše za vašega otroka, bova vam pa predstavili najino srčno delo – Tapravo stvar, ki NAJINIM otrokom pomaga do kakovostnejšega in srečnejšega življenja.

Zakaj je Taprava stvar nastala?

Ko sva se pred nekaj leti znašli v vlogi mamic, saj sva si želeli ustvarjanja za otroke, a nisva hoteli narediti samo še eno igračo ali pripomoček, ki bo zanimiv dan ali dva. Želeli sva, da se otrok ob najinem izdelku nekaj nauči, hkrati pa se želi igrati. Ko sva si zamišljali igro, sva hoteli pokriti več najinih zahtev in pri tem pokriti čim več dejavnikov, obe sva namreč MAMI in PEDAGOGINJI. Te zahteve so bile razgibana igra, uporaba domišljije, spodbujanje kreativnosti, notranji mir otroka, učenje barv, oblik lastnosti, spoštovanje do samega sebe in drugih, spoznavanje okolja, bogatenje besednega zaklada, enostavnost pravil, ipd.. Poleg tega pa nama je bilo zelo pomembno, da se bodo otroci lahko igrali z njo KJERKOLI in KADARKOLI. In tako je nastala takrat najina prva igra – Poišči nekaj na prostem, kateri se ji je kasneje zaradi odličnega odziva pridružilo še kar osem drugih iger. Ponosni sva, da nama je uspelo pokriti vse zahteve, ki sva si jih zadali. Uživali sva ob vsakem trenutku ustvarjanja, najbolj pa v fazi preizkušanja, ko sva od svojih otrok dobili potrditev, da sva naredili več kot pa le igračo.

Kaj je Taprava stvar?

Torej TAprava stvar so igre oziroma pripomočki, ki vsebujejo različne kartice, z različnimi nalogami. Primerne so od drugega leta starosti ter vse do takrat, ko je otroku igra zanimiva. Medtem, ko so nekatere izmed najinih iger lahko igrajo otroci sami, s svojimi prijatelji ali družinskimi člani, je za druge pomembno sodelovanje staršev. Če bi naju kdo vprašal, zakaj so najine igre drugačne od drugih iger, kaj jih dela posebne, bi odgovorile takole. »Najine igre so POVSEM UNIKATNE, saj VSE rešujejo vsakdanje izzive, ki jih imamo z otroki in otroke učijo veščin za življenje. NE trdih dejstev, informacij, pravil, omejitev, ne. Temveč to, kar zares potrebujejo, IZNAJDLJIVOST, KREATIVNO DOMIŠLJIJO, SODELOVANJE, SAMOSTOJNOST, POZITIVNO USMERJENOST, LJUBEZEN DO SEBE… to.«

Kako lahko TAprava stvar pomaga našim otrokom?

Kartice TAprava stvar pokrivajo različna področja otrokovega razvoja. Pa bo najbolje, da se na kratko predstavi vsaka zase.

Igri POIŠČI NEKAJ V PROSTORU ali MIGAJ KOT prideta v poštev, ko je otroku ali doma ali na kavi ali obisku dolgčas. Ko igrače niso več zanimive in želi 100% zavzetost starša, kot je enourno sodelovanje pri igri z avtomobilčki ali figuricami. Poleg tega Poišči nekaj v prostoru pri otroku spodbuja RAZVOJ BESEDNEGA ZAKLADA in KREATIVNOST. Migaj kot pa GIBANJE, IZNAJDLJIVOST, POZNAVANJE LASTNOSTI ŽIVALI ter seveda ZABAVO.

Če otroci ne zaznavajo dobrih lastnosti sebe in drugih, teh dobrih osebnostnih lastnosti ne cenijo ali se osredotočajo le na zunanji videz sva za to ustvarili igro POIŠČI NEKOGA, KI IMA SUPER MOČ. Pri tej igri si otroci, družinski člani oziroma vsi udeleženci, med seboj podeljujejo kartice, z opisi kot “Poišči nekoga, ki je PRIJAZEN, SOČUTEN, POGUMEN, ISKREN, DOBER POSLUŠALEC, LEPO RIŠE, RAD NASTOPA, ipd.” S tem otroka že v rani mladosti spodbujamo k SPOŠTOVANJU NOTRANJIH KVALITET.

Če otrok nima zanimanja za naravo, nerad hodi v gozd ali na sploh na sprehod , saj se mu to zdi dolgočasno, raje gleda risanke ali že uporablja računalnik ali telefon sta igri ČEZ TRAVNIK V GOZD ali POIŠČI NEKAJ NA PROSTEM super izbira. Pri otroku spodbujata POVEZANOST Z NARAVO, GIBANJE, KREATIVNOST in RAZVOJ BESEDIŠČA.

Če je izziv, kako spodbuditi otroka k RUTINI in VSAKDANJIM OPRAVILOM, kot so: obuti čevlje, se obleči, pospraviti sobo, pripraviti mizo, pomesti, se okopati, pripraviti na spanje, ipd. sva ustvarili igro SUPER JUTRO MIRNA NOČ – in nekaj kartic za pomoč.

Če se otrok pogosto težko pomiri, že kaže znake osredotočanja na slabo, negativno energijo, ne ve kako izraziti občutke ter kako se soočiti z njimi, niso samozavestni, ima nizko samopodobo ali druge izzive sva za to ustvarili pripomoček VDIHNI IN ODPIHNI, ki otrok (in nas starše, vzgojitelje) uči TEHNIK DIHANJA, PREDSTAVLJANJA, IZRAŽANJA, POMIRJANJA, ki jim in nam pri tem zelo pomagajo.

V kolikor bi si želeli več idej, kaj vse početi na plaži so za to tukaj kartice POIŠČI NEKAJ NA PLAŽI.

In če je izziv kako »preživeti« daljšo pot z otroki, z manj slabe volje, kričanja, težkih trenutkov je za to je bila narejena igra A SMO ŽE TAM? Ki je vsebuje kar 20 predlogov za popestritev trenutkov med potjo.

Vse te igre so nastale z željo, da najine otroke učijo veščin za življenje in sedaj, ko vidiva da deluje, sva se odločili to deliti tudi z vami.

Želiva vam čudovit dan še naprej. V kolikor pa se vam zdijo igre zanimive vas vabiva, da pokukate v našo spletno trgovino TUKAJ.